Ενώπιον της Δικαιοσύνης μέλη της ΕΚ και του δ.σ. του Χ.Α.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 17:20

Στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, παραπέμπονται στις 14 Σεπτεμβρίου μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών για υποθέσεις μετοχών που αφορούν στην περίοδο 1999-2000.

Εν όψει παραγραφής η ανάκριση ολοκληρώθηκε ταχύτατα πριν από λίγες μέρες και ήδη στους κατηγορούμενους έχουν σταλεί τυπικές κλήσεις προκειμένου να παραστούν στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο θα καθίσουν τα μέλη του δ.σ. του ΧΑΑ την επίμαχη περίοδο, Παναγιώτης Αλεξάκης, Αρτέμης Θεοδωρίδης, Λέων Ντεπόλας, Ι. Βλαχάκης, Ι. Βουράκης και Μ. Στασινόπουλος, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκης, Γ. Φλώρος, Αλ. Βουσβούντης, Δ. Μόσχος, Βασιλική Κάμπελ, Δ. Χατζηγρηγοριάδης, Αλ. Σαριγεωργίου και Π. Καβουρόπουλος.

Η υπόθεση αφορά διώξεις που άσκησε στις 4 Μαΐου κατά των μελών του δ.σ. του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παράβαση καθήκοντος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σπύρος Μουζακίτης.

Η άσκηση των ποινικών διώξεων είναι απόρροια της έρευνας που πραγματοποίησε από το περασμένο καλοκαίρι, ο εισαγγελέας εφετών, Βασίλης Πλιότας, κατόπιν παραγγελίας του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζορμπά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα