Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 18:58

ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα οδηγήσει σε αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και κατά συνέπεια σε ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας.

Η γαλλική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω την προηγούμενη εκτίμησή της σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης κατά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις, το γαλλικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 2,3% - με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2000 - καθώς η ζήτηση στην Κίνα και τις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις εξαγωγές γαλλικών προϊόντων και ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών περιορίστηκαν, ωστόσο, ελαφρώς το απόγευμα έπειτα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και το επιφυλακτικό κλίμα στη Wall Street.

Αντιθέτως, περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από την κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ και τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, όπου τη Δευτέρα αρχίζει η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.503,2 μονάδες αυξημένος κατά 0,37%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.755,75 μονάδες με κέρδη 0,96% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.007,05 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,57%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα