Πρόστιμο ένα εκατ. ευρώ στην Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 19:40

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, αφού έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος ελέγχου αναφορικά με τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας ΤΕΧΝΕΡΓΑ-Ε. Τσάμπρας ΑΕΤΕ, με κύριο ανάδοχο την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, διαπίστωσε ότι:

ο ανάδοχος υπέβαλε ανακριβή στοιχεία σχετικά με το ύψος της δημόσιας εγγραφής, εμφανίζοντας πλασματική εικόνα για τον βαθμό επιτυχίας της έκδοσης, και καθόρισε εσφαλμένη τιμή διάθεσης της μετοχής στο ανώτατο όριο του προαναγγελθέντος εύρους τιμών αντί του κατωτάτου ως όφειλε.

Με βάση τα ανωτέρω η Ε.Κ. αποφάσισε:

- την επιβολή προστίμου ύψους 1.000.000 ευρώ στην Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.

- τη διακοπή της διαδικασίας αναδοχής και την ανάκληση της άδειας διενέργειας δημόσιας εγγραφής της συγκεκριμένης έκδοσης, ως αποτέλεσμα της οποίας οι ανάδοχοι υποχρεούνται να επιστρέψουν άμεσα στους επενδυτές τα καταβληθέντα χρηματικά ποσά.

- την προσωρινή αναστολή της παροχής υπηρεσιών αναδοχής από την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ για χρονικό διάστημα τριών μηνών, με παράλληλη έναρξη διαδικασίας οριστικής ανάκλησης της άδειας να προσφέρει υπηρεσίες αναδοχής.

Η Ε.Κ. επισημαίνει ότι, σε σχέση με τις προαναφερθείσες παραβάσεις, δεν προέκυψε οποιαδήποτε ανάμειξη της εταιρείας ΤΕΧΝΕΡΓΑ -Ε. Τσάμπρας ΑΕΤΕ. Τέλος, η Ε.Κ. αποφάσισε την απαγόρευση της λειτουργίας των AΕΛΔΕ Εurostar και Symbol Price Analysis, επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα