Arcelor SA : 579 εκατ. δολ. για την Cia Siderurgica de Tubarao

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2004 11:04

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, Siderurgica de Tubarao from Cia. Vale do Rio Doce, αποκτά αντί του ποσού των 579 εκατ. δολ. η μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα στον κόσμο, Arcelor SA.

Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από την πώληση δικαιωμάτων ύψους 1 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Arcelor. Ετσι, το μερίδιο της εταιρείας στην Tubarao θα αυξηθεί στο 61,8% από 28%.

Η Arcelor κατασκευάζει και πουλά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη. Ο επικεφαλής της, Guy Dolle, επενδύει σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, όπου το κόστος παραγωγής είναι περίπου 1/5 χαμηλότερο και η ζήτηση αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Tubarao είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χαμηλού κόστους χάλυβα, που χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία στην κατασκευή πλοίων και κτιρίων, σύμφωνα με την Arcelor.

Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία κατέχει μερίδια και σε άλλες εταιρείας παραγωγής χάλυβα της Βραζιλίας, όπως στην Acesita SA στην οποία κατέχει 28% και στην Cia. Sidergurica Belgo-Mineira, το 54%.

Οι μετοχές της Arcelor έχαναν 23 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 13,37 ευρώ η μία στο Παρίσι, στις 9;12 π.μ., τοπική ώρα. Συνολικά πέρυσι κέρδισαν ποσοστό 33% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 7,1 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα