Χρ. Μεγάλου: Προτεραιότητα η διαχείριση των NPLs

Ενημέρωση ξένων επενδυτών στο 3ο Eurobank Investor Forum Athens
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 17:04
UPD:17:06

«Ο βασικός μας στόχος είναι η επάνοδος της Eurobank στην κερδοφορία το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζουμε πως θα το επιτύχουμε μέσα στον επόμενο χρόνο», ανέφερε ο κ. Μεγάλου (φωτ. αρχείου).

Η επάνοδος στην κερδοφορία το ταχύτερο δυνατό είναι ο βασικός στόχος της Eurobank, ενώ προτεραιότητά της είναι η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου από το βήμα του 3ου Eurobank Investor Forum Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Ιουλίου.

«Ο βασικός μας στόχος είναι η επάνοδος της Eurobank στην κερδοφορία το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζουμε πως θα το επιτύχουμε μέσα στον επόμενο χρόνο. Για το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε πάνω σε ένα σχέδιο λειτουργικού μετασχηματισμού, με συγκεκριμένες προτεραιότητες και στοχοθετήσεις», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Όπως είπε, το Strategic Transformation Programme της τράπεζας βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Τη διαχείριση των κινδύνων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες για να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα και να βελτιώσουμε τη ρευστότητα και τον μετασχηματισμό του λειτουργικού μας προτύπου με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, σε πρώτη φάση, η Eurobank δίνει προτεραιότητα στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελούν, όπως είπε, και τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Eurobank έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές των προβληματικών δανείων. «Στο πλαίσιο αυτό, ήμασταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που δημιούργησε μια ξεχωριστή εσωτερική μονάδα, με αποκλειστική ευθύνη τη διαχείριση των NPLs», είπε και πρόσθεσε πως σε συνεργασία με άλλες τράπεζες, η Eurobank αναλαμβάνει κοινές πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση προβληματικού δανεισμού και την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων.

«Εφεξής σκοπεύουμε να εστιάσουμε όλες μας τις προσπάθειες στο βασικό μας επιχειρηματικό στόχο, δηλαδή στην ανάπτυξη των εργασιών μας. Χρηματοδοτώντας την υγιή επιχειρηματικότητα, προσβλέπουμε στην σταθερή ανάκαμψη των εσόδων προ προβλέψεων, ήδη από αυτό το έτος και στο εξής», συμπλήρωσε.

Πρωτοβουλία ενημέρωσης κορυφαίων διεθνών θεσμικών επενδυτών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank ανέλαβε πρωτοβουλία ενημέρωσης κορυφαίων διεθνών θεσμικών επενδυτών για τις προοπτικές της Ελλάδας και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτήν, με τη διοργάνωση του 3ου Eurobank Investor Forum Athens.

Στο Forum συμμετείχαν 20  από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους παγκοσμίως με εκπροσώπηση από ανώτατα στελέχη, γεγονός που κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Εκπροσωπήθηκαν όλες οι κατηγορίες επενδυτικών κεφαλαίων, όπως μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι διαχείρισης από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, και την Ασία, private equity funds και hedge funds.

Στις εργασίες του Eurobank Investor Forum Athens συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας,  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας,  και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Wes McGrew.

Στους εκπροσώπους των επενδυτικών οίκων παρουσιάσθηκαν αναλυτικά οι ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία καθώς σταδιακά επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ παράλληλα εξελίσσεται η εξυγίανση και ανασυγκρότηση επιχειρηματικών κλάδων με τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών επικεντρώθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτό το νέο περιβάλλον, καθώς και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurobank.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα