Ιαπωνία : Στα υψηλότερα επίπεδα ο δείκτης Tankan

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2004 07:27

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εμπιστοσύνη από το 1991, φαίνεται να έχουν οι Ιάπωνες βιομήχανοι για την πορεία της οικονομίας της χώρας, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Κίνα για τα προϊόντα τους, σύμφωνα με την έκθεση της Bank of Japan, Tankan.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών αυξήθηκε στο 22 τον Ιούνιο από 12 που ήταν τον Μάρτιο. Συνολικά 45 οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 17. Η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων εταιρειών παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε στο 9 από 5 που ήταν, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Ανοδικά κινήθηκε το γιέν, ενώ απώλειες σημείωσαν τα ομόλογα.

Εταιρείες όπως η Mazda Motor Corp., η Matsushita Electric Industrial Co. και άλλες, ανακοινώνουν υψηλότερες πωλήσεις σε αυτοκίνητα και επίπεδες οθόνες. Η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας από το 1997, τροφοδοτεί τις δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της οικονομίας της χώρας και καταδεικνύουν ότι η ανάπτυξη θα είναι πιο στέρεη συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες που σημειώθηκαν μετά το 1991.

Το γιέν αυξήθηκε στα 108,13 έναντι του δολαρίου στις 11:40' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 108,74 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,5%, φθάνοντας στις 11.918,51 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., και της Fanuc Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα