Merrill Lynch : Πρώτη σε κέρδη στην Ιαπωνία

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2004 07:45

ΤΟΝ ΧΟΡΟ των κερδών, σε επίπεδα ρεκόρ στην Ιαπωνία, «έσυρε» ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος, από πλευράς κεφαλαίων, στον κόσμο, Merrill Lynch & Co., καθώς το υψηλότερο ράλι των Χρηματιστηρίων στη χώρα, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών δεκαετιών, τόνωσε τις πωλήσεις μετοχών και τις συναλλαγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, η Merrill Lynch Japan Securities Co., εισέπραξε 14,1 δισ. γιέν (129,5 εκατ. δολ.) τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 973 εκατ. γιέν που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η εταιρεία αύξησε τις προμήθειες σε ποσοστό της τάξης του 19% και τις αμοιβές για αγοραπωλησίες μετοχών σε ποσοστό της τάξης του 40%.

Οι οίκοι της Wall Street που συνδέονται με τη Nomura Holdings Inc. και άλλους χρηματιστηριακούς οίκους της Ιαπωνίας, αυξάνουν τα κέρδη τους μετά την εκρηκτική άνοδο της τάξης του 50% του δείκτη Topix κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Συνολικά 21 ξένοι οίκοι που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία, εισέπραξαν το ποσόν ρεκόρ των 63,9 δισ. γιέν, ανακάμπτοντας από τις απώλειες ύψους οκτώ δισ. γιέν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Tokyo Stock Exchange.

Η Merrill Lynch, με έδρα τη Ν. Υόρκη, εμφάνισε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών οίκων της Wall Street που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία, μετά την παύση λειτουργίας των περισσοτέρων γραφείων της. Συνολικά έκλεισε 30 γραφεία και απέλυσε 1.800 εργαζομένους.

Το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, οι ξένοι επενδυτές αντάλλαξαν συνολικά 130 τρισ. γιέν σε μετοχές στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, 111 τρισ. γιέν περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα