Marks & Spencer : Μέχρι τις 6/8 η απάντηση του Green

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2004 10:59

ΔΙΟΡΙΑ μέχρι το μεσημέρι της 6ης Αυγούστου έχει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Philip Green, προκειμένου να κάνει μια τυπική πρόταση για την εξαγορά της Marks & Spencer Group Plc ή να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να αποκτήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας.

Ο Green, 52 ετών, θα πρέπει να αποφασίσει τελικά, κάτι που απέφευγε να κάνει για έξι μήνες, με βάση τους κανονισμούς της επιτροπής ανταγωνισμού, τους οποίους τελικά, τόσο ο ίδιος όσο και η Marks & Spencer, αποδέχθηκαν.

Ιδιοκτήτης της βρετανικής αλυσίδας ενδυμάτων Dorothy Perkins και της Top Shop, το μήνα που πέρασε δήλωσε, ότι, ενδέχεται να κάνει προσφορά ύψους τουλάχιστον 8,4 δισ. λιρών Αγγλίας (15,4 δισ. δολ.) ή 370 πένες ανά μετοχή, σε μετρητά, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της Marks & Spencer την απέρριψε για δεύτερη φορά.

Ο Green, ζήτησε από τη Marks & Spencer να τον ενημερώσει για τα μελλοντικά οικονομικά σχέδια της εταιρείας, αναφορικά με τη συνταξιοδότηση, προκειμένου να δει το μέγεθος των υποχρεώσεων της εταιρείας, μετά την πώληση ομολόγων της τον Μάρτιο, ύψους 400 εκατ. λιρών.

«Εάν δεν έχουμε αυτές τις πληροφορίες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε εκτιμήσεις», είπε ο Green σε τηλεοπτική του συνέντευξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα