Χ. Γεωργιάδης: Να θωρακιστούν με νέα κεφάλαια οι τράπεζες

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 13:34
UPD:13:34
REUTERS/ANDREAS MANOLIS

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη να θωρακιστούν με νέα κεφάλαια οι κυπριακές τράπεζες, για να αποτραπούν φαινόμενα του παρελθόντος που κλόνισαν την οικονομία, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι τράπεζες, έχοντας κεφαλαιακή επάρκεια, θα μπορούν να παραχωρούν δάνεια, να αναδιαρθρώνουν άλλα, και να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι με τα μέτρα που λήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκαν αισθητά τα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα και μετά την έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές έχουν δημιουργηθεί οι προοπτικές για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί είναι εφικτός ο στόχος της προσέλκυσης κεφαλαίων», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι γίνονται παρεμβάσεις στις τράπεζες. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να διατυπώνει απόψεις για να αποτραπούν καταστάσεις που θα πλήξουν την κυπριακή οικονομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα