Στη Eurobank το 100% της Βulgarian Post Bank

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2004 16:57

Η Eurobank απέκτησε τον έλεγχο του 100% των μετοχών της Κυπριακής εταιρείας ALICO/CEH Balkan Holdings Ltd (ACBH), εξαγοράζοντας από την εταιρεία ALICO (American Life Insurance Company) το 50% των μετοχών της κυπριακής εταιρίας, αφού έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, με τη συναλλαγή αυτή η Εurobank αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Βulgarian Post Bank (BPB) που εδρεύει στην Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι η ACBH κατέχει πλέον το 96,74% των μετοχών της βουλγαρικής τράπεζας έπειτα από την εξαγορά ποσοστού 5,03% από την Τράπεζα DSK τον Ιούνιο 2004.

Η συνεργασία της ALICO με την Bulgarian Post Bank θα συνεχιστεί στον τομέα των ασφαλιστικών προιόντων. Συγκεκριμένα, η BPB θα συνεχίζει να διαθέτει στους πελάτες της ασφαλιστικά προιόντα της ALICO.

Η απόκτηση του ελέγχου της BPB εντάσσεται στη στρατηγική της Eurobank για επέκταση και περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας και των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης στις εν λόγω χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα