Μικρή άνοδος στη Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2001 17:31
UPD:19:19

Ανοδικά κινούνται κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ στον απόηχο ορισμένων ενθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Αυτή την ώρα (17:30') ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,02% και βρίσκεται στις 9.890 μονάδες, ο Nasdaq στις 2.015,88 μονάδες αυξημένος κατά 0,70% και ο Standard & Poor's στις 1.137 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,70%.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Procter & Gamble. Λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο τα κέρδη της αναμένεται να διαμορφωθούν σε επίπεδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω της αύξησης που παρουσίασε η ζήτηση των προϊόντων της. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 3,36%

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα προέβη και η εταιρεία oπτικών ειδών Cooper, η μετοχή της οποίας σημειώνει άνοδο 4,46%.

Αξιόλογα κέρδη (3,28%) καταγράφει και η μετοχή της Compaq. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mάικλ Kαπέλας, δήλωσε χθες ότι ακόμη και αν καταρρεύσει η συμφωνία με τη Hewllett Packard, η Compaq θα συνεχίσει να ενισχύει τις πωλήσεις της. Η μετοχή της Hewlett Packard σημειώνει οριακή πτώση.

Τέλος, σημαντικές απώλειες (3,04%) καταγράφει η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, η διοίκηση της οποίας μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εταιρείας δεν αναμένεται να αυξηθούν στο ερχόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα