Περιφερειάρχης Ηπείρου: Ανάκληση των προστίμων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 15:55
UPD:15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο περιφερειάρχης, απηύθυνε έκκληση για άμεση παρέμβαση, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση, έτσι «ώστε να μη διαλυθούν τα πάντα στον πρωτογενή τομέα» (φωτογραφία αρχείου).

Ανάκληση των προστίμων που επιβλήθηκαν στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι των Ιωαννίνων και της Άρτας, ζητεί με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Με την επιστολή ο περιφερειάρχης ζητεί ουσιαστικά την ανάκληση της απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς το ύψος των προστίμων. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης «οι περισσότερες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις έχουν διαλυθεί. Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζονται καρτέλ επειδή έχουν συστήσει έναν σύνδεσμο για την προμήθεια ζωοτροφών. Tα καρτέλ, να αναζητηθούν σε άλλους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα τα αεροπορικά εισιτήρια και όχι σε παραγωγικές μονάδες, που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και προσφέρουν θέσεις εργασίας».

Ο περιφερειάρχης, απηύθυνε έκκληση για άμεση παρέμβαση, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση, έτσι «ώστε να μη διαλυθούν τα πάντα στον πρωτογενή τομέα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα