«Με μεταρρυθμίσεις θα έλθει η ανάκαμψη»

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 15:31
UPD:15:33
REUTERS/THOMAS PETER

Oι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ιταλίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων δείχνουν ως λύση για την επιστροφή στην ανάπτυξη οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ιταλίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιερ Κάρλο Πάντοαν, σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Wall Street Journal. 
 
Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους, οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν τη μεταρρυθμιστική τους προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας  και να προσελκυστούν επενδύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανακοπεί και η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και των εξτρεμιστικών φωνών στην Ευρώπη. 
 
Στόχος των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να είναι η περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων διοικήσεων. Ωστόσο, Σόιμπλε και Πάντοαν αποφεύγουν να αναφερθούν στο σύμφωνο σταθερότητας και δίνοντας βάρος περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις.
 
Οι δύο υπουργοί δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επεξεργαστούν ένα κοινό σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ιδιαίτερα στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της ενέργειας. Η  ανάκαμψη είναι εύθραυστη και άνιση, ενώ παραδέχονται ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη αναληφθεί τα τελευταία χρόνια, έγιναν πηγές δυσκολιών για ορισμένους, αλλά άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Στόχος θα είναι επίσης και η ανάπτυξη των επενδύσεων. 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα