Philip Green : Αγωνίζεται για την απόκτηση των Marks & Spencer

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2004 09:00

ΑΓΩΝΑ κάνει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Philip Green, για την εξαγορά της Marks & Spencer, ο οποίος αύξησε την προσφορά του για τρίτη φορά χθες, προκειμένου να αποσπάσει μια θετική απάντηση από τους επενδυτές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας.

Ο Green, ενδέχεται να προσφέρει 400 πένες σε μετρητά για κάθε μία μετοχή της εταιρείας, ήτοι 9,1 δισ. λίρες Αγγλίας (16,9 δισ. δολ.) σύμφωνα με χθεσινή του δήλωση.

Οι μετοχές της Marks & Spencer κέρδιζαν 11,75 πένες, φθάνοντας στις 371,75 πένες η μία. Η μετοχή δεν κατάφερε να φθάσει την τιμή προσφοράς του Green, σύμφωνα με την Brandes Investment στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η οποία κατέχει το 11,7% της Marks & Spencer και είναι έτοιμη να αποδεχθεί την πρόταση.

«Το γεγονός ότι η Brandes υποστηρίζει αυτήν τη συναλλαγή, δεν σημαίνει κάτι», ανέφερε ο Grahame Exton, ο οποίος διαχειρίζεται 1,9 δισ. δολ. σε μετοχές με την Tilney Investment Management στο Λίβερπουλ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Marks & Spencer, συμπληρώνοντας : «Υπάρχουν και άλλοι πολλοί μέτοχοι στην εταιρεία, θεσμικοί και ιδιώτες, οι οποίοι τελικά θα αποφασίσουν για την μέλλον της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Marks & Spencer, το οποίο απέρριψε τις δύο προηγούμενες προσφορές του Green, θα συνεδριάσει σήμερα για δεύτερη φορά. Χθες κατά τη συνεδρίασή του, δεν μπόρεσε να αποφασίσει για την τελευταία προσφορά του Green.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα