Etihad: Συμφωνία για την εξαγορά του 49% της Alitalia

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 14:27
UPD:14:32
REUTERS/TONY GENTILE

Σε συμφωνία κατέληξαν Alitalia και Etihad σχετικά με την απόκτηση του 49% των μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας από τον αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της σύμβασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι έκανε λόγο για έναν «χρήσιμο γάμο» και τόνισε πως είναι «είναι σαφές, πλέον, ότι πρόκειται για μια ισχυρή βιομηχανική επένδυση, με ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης για τον αερομεταφορέα μας».

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ, ενώ αναμένεται να ξεπερασθούν και οι εντάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχε κάνει σαφές ότι η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν μπορεί, βάσει τις κοινοτικής νομοθεσίας, να αποκτήσει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της Alitalia.

Παράλληλα, θα πρέπει ακόμη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των 2.250 εργαζομένων της ιταλικής εταιρείας, σε σύνολο 11.000, τους οποίους η Etihad κρίνει υπεράριθμους. Οι μέχρι τώρα συναντήσεις της εργοδοσίας με την κυβέρνηση Ρέντσι και τα συνδικάτα έχουν αποβεί άκαρπες.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα