Alitalia: Συνάντηση με τα συνδικάτα για τις απολύσεις

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 14:26
UPD:14:30
REUTERS/CHRISTIAN VERON

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση των ιταλικών συνδικάτων με τη διοίκηση της Alitalia, με κύριο θέμα τα σχέδια του ζημιογόνου ιταλικού αερομεταφορέα να προχωρήσει σε 2.251 απολύσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει να απολύσει τους 1.084 εργαζόμενους στο προσωπικό εδάφους, 380 πιλότους και ιπτάμενους και αεροσυνοδούς και 787 εργαζόμενους, που είχαν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πρόκειται για βασική απαίτηση της αεροπορικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad, η οποία θέτει τον όρο αυτό προκειμένου να προχωρήσει σε επένδυση στην Alitalia, η οποία συνολικά θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή είναι βασικής σημασίας για να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη διαπραγμάτευση με την Εtihad μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικάτων, από την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης για αλλαγή των αρχικών αυτών προθέσεων της εργοδοσίας. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε τις προτάσεις για ανάκαμψη με την προστασία των θέσεων εργασίας», επισημαίνει το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Alitalia και ο διευθύνων σύμβουλός της, Γκαμπριέλε Ντελ Τόρκιο, αναμένεται να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα