Χρ. Φώλιας: Στροφή στήριξης προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 12:58
UPD:13:00

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ για τη μικρή και την πολύ μικρή επιχείρηση είναι στην πρώτη βαθμίδα του ενδιαφέροντος της Νέας Διακυβέρνησης, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.

Στη Λαμία - πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε όλες τις έδρες των περιφερειών της χώρας – ο κ. Φώλιας προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους Νομάρχες της Περιφέρειας. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής και ιεραρχήθηκαν οι στόχοι για το άμεσο μέλλον.

Ακολούθως, ο υφυπουργός είχε συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου με τους υπεύθυνους της Ειδικής Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Ο κ. Φώλιας, αναφέρθηκε στα περιθώρια τα οποία απομένουν προς αξιοποίηση από το Γ' Κ.Π.Σ αλλά και στους σχεδιασμούς που γίνονται τόσο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο όσο και για τις ιεραρχήσεις του Δ ΚΠΣ, τονίζοντας τη σαφή στροφή στήριξης προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα

Στην ομιλία του κ. Φώλια, που ακολούθησε στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της κυβέρνησης τόσο σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο για να επιταχύνει τους ρυθμούς απορρόφησης.

«Επιζητούμε», υπογράμμισε ο υφυπουργός, «τη δημιουργική και γόνιμη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων, όλων των παραγωγικών φορέων, όλων αυτών που καθημερινά μοχθούν. Με την αποτελεσματική και υπεύθυνη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου και σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο μπορούμε να αλλάξουμε το τοπίο, να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας οικονομικής πολιτικής που θα παράγει πλούτο ώστε να μπορεί και στη συνέχεια να τον κατανέμει δίκαια».

Σχετικά με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο κ. Φώλιας σημείωσε την ανάγκη για:

α) ενίσχυση της Περιφερειακής και Τοπικής οικονομίας με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της βιομηχανικής παρακμής σε ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας,

β) καλύτερη και αποδοτικότερη σύνδεση του βιομηχανικού τομέα με τον πρωτογενή και τριτογενή τομέα,

γ)στήριξη επιλεγμένων παραγωγικών δραστηριοτήτων (μεταποίηση - ειδικές μορφές τουρισμού),

δ) ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με στροφή στην προώθηση προϊόντων ονομασίας προέλευσης και τοπικών προϊόντων, και

δ) ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ο κ. Φώλιας θα επισκεφθεί την 11η Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης που οργανώνει στην παραλία του Φάρου το Επιμελητήριο Έβρου. Ο υφυπουργός θα παραστεί κατά την τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16-7-2004 και ώρα 20:00. Κατά την εκεί παραμονή του ο υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων ζητήματα που σχετίζονται με την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα