Έκτη σερί ανοδική συνεδρίαση για τον S&P 500

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 23:27
UPD:23:37
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Οι προοπτικές για την οικονομία, οι επιχειρηματικές συμφωνίες και η άνοδος του πετρελαίου ήταν τα σημερινά καύσιμα της ανόδου της Wall Street, η οποία ξεπέρασε με ανώδυνο τρόπο τη μεταβλητότητα που προκάλεσε η σημερινή λήξη τεσσάρων σειρών παραγώγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 16.947,08 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,20% στις 4.368,04 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,17% στις 1.962,87 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.
 
Σήμερα έληξαν τέσσερις σειρές παραγώγων. Το quadruple witching, όπως ονομάζεται, συμβαίνει κάθε τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν και λήγουν ταυτόχρονα τα δικαιώματα προαίρεσης (options) επί των δεικτών, τα options μετοχών, τα futures για μεμονωμένες μετοχές (SSF) και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) επί των χρηματιστηριακών δεικτών.
 
Στο ταμπλό, η Oracle υποχώρησε κατά 4%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ' 3μηνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 3,65 δισ. δολάρια, από 3,81 δισ. δολαρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Στον αντίποδα, η CarMax σημείωσε άλμα 16,50%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη 169,7 εκατ. δολ. για το προηγούμενο τρίμηνο από 146,7 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σήμερα έκλεισε μία εβδομάδα που ο βασικός καταλύτης για τις αγορές ήταν οι διαβεβαιώσεις της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Τζάνετ Γέλεν, ότι τα επιτόκια θα πραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για αρκετό χρονικό διάστημα. Η δέσμευση αυτή αποτελεί σημαντικό καταλύτη για τους επενδυτές καθώς εξασφαλίζουν φθηνή ρευστότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα