Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των ημιαγωγών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά τη ανακοίνωση της Motorola Inc., ότι μειώνει κατά 1/3 τις μετοχές για δημόσια εγγραφή του τμήματος chip που διαθέτει, σημάδι ότι οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για τον εν λόγω κλάδο.

«Οι ανησυχίες για συρρίκνωση της ζήτησης στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και της πληροφορικής, επεκτείνονται», ανέφερε ο Jeong Jae Hwan, ο οποίος διαχειρίζεται 86 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Chohung Investment Trust Management Co., στη Σεούλ. Ο ίδιος, μείωσε το χαρτοφυλάκιό του σε μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, όπως της Samsung Electronics Co., καθώς ο δείκτης Nasdaq στη Ν. Υόρκη υποχώρησε κατά 6,8% μέσα σε τρεις συνεχόμενες ημέρες πτωτικής πορείας.

Ο δείκτης Taiex υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 5.467,24 μονάδες, στις 11 π.μ. στην Ταϊπέϊ, ενώ ο αντίστοιχος των μετοχών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών απωλειών του δείκτη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific - εκτός του δείκτη της Ιαπωνίας, Japan Information Technology Index - τον οποίον αποτελούν 72 μετοχές του κλάδου των κομπιούτερ, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τους λοιπούς της περιφέρειας, υποχωρώντας κατά 0,3%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Singapore Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές των μεταλλουργιών της Αυστραλίας, όπως της BHP Billiton και της Rio Tinto Group κινούντο ανοδικά, καθώς οι τιμές αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, αφού η αναστάτωση που επικρατεί στην Grupo Mexico Co., την τρίτη σε μέγεθος παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις προμήθειες.

Οι λοιποί δείκτες σε όλες τις χώρες της Ασίας σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα