Σ. Βούλτεψη: Η έξοδος στις αγορές δεν διαγράφει τις δεσμεύσεις

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 11:20
UPD:11:24
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

H κ. Βούλτεψη (φωτογραφία αρχείου0 τόνισε ότι η χώρα «δεν θα βγει σπασμωδικά στις αγορές μόνο για να πούμε ότι βγήκαμε ή για να πούμε πως δεν χρειαζόμαστε άλλη προσαρμογή».

Η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν οφείλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω προσαρμογή, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σε σημερινές της δηλώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενη σε χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι η χώρα «δεν θα βγει σπασμωδικά στις αγορές μόνο για να πούμε ότι βγήκαμε ή για να πούμε πως δεν χρειαζόμαστε άλλη προσαρμογή» .

Επεσήμανε ακόμη ότι η πρόσβαση στις αγορές πρέπει να διαχωριστεί από την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, για «να μη δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτά που έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και 20 χρόνια».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της ανέφερε ότι αν η Ελλάδα δεν τηρούσε τα συμφωνηθέντα και ερχόταν σε σύγκρουση με τους εταίρους της τότε «δεν θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα