Προβάδισμα η τεχνολογία

Η αγορά περιμένει θετικά αποτελέσματα
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 00:01
UPD:06:34

ΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ εταιρικά αποτελέσματα από εταιρείες όπως Corning στήριξαν τη Wall Street κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq οδήγησε τους δείκτες σε θετικό έδαφος, στηριζόμενος εν μέρει από τις μετοχές του Διαδικτύου, όπως Yahoo και eBay, οι οποίες πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

Οι δηλώσεις του διοικητή της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον του Κογκρέσου ήταν καθησυχαστικές για την αμερικανική οικονομία. Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, ο διοικητής της Fed είπε ότι ο ρυθμός αύξησης θα είναι «μετρημένος», αλλά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ανταποκριθεί όσο χρειάζεται για να διατηρήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

«Πιστεύω ότι η αγορά είναι αρκετά προετοιμασμένη γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί, δηλ. για μία σταδιακή αύξηση των επιτοκίων», επεσήμαναν αναλυτές της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε συνολικά 55,01 μονάδες, ποσοστό 0,54%,φθάνοντας στις 10.149,07 μονάδες. Με άνοδο 33,24 μονάδων, ποσοστό 1,76%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.917,07 μονάδες.

Στην Ευρώπη, τα ισχυρά αποτελέσματα της φαρμακοβιομηχανίας Novartis ώθησαν σε άνοδο τις μετοχές, όμως τελικά η άνοδος επηρεάστηκε από τα εξασθενημένα αποτελέσματα του τομέα ασφαλειών και την επιφυλακτική στάση των επενδυτών εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,25%, αφού είχε υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα διμήνου την προχθεσινή συνεδρίαση. Ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,4%.

Οι τομείς υγείας, τεχνολογίας, μίντια, αυτοκινήτων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκαν όλοι, ενώ αντίθετα ο τομέας εμπορευμάτων, τροφίμων, ποτών, πετρελαίου και τηλεπικοινωνιών έχασαν έδαφος μαζί με τον ασφαλιστικό κλάδο. Ο τελευταίος δέχθηκε πλήγμα από τις αποθαρρυντικές εκτιμήσεις της ελβετικής Convenium.

Η Novartis ήταν η πιο κερδισμένη μετοχή του Dow Jones, από τη στιγμή που η ελβετική φαρμακοβιομηχανία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2004 και ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της στο πρώτο εξάμηνο.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα