Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Matsushita Electric Industrial Co. και της Samsung Electronics Co., μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ, Alan Greenspan, ότι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών στη χώρα ενδέχεται να είναι μεσοπρόθεσμη.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών είχαν ιδιαίτερη ζήτηση μετά τα σχόλια του Greenspan, τα οποία έδωσαν ελπίδες για την προοπτική της οικονομίας», ανέφερε ο Takashi Miyazaki, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co. στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 90,25 μονάδες, στις 12:10' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κέρδιζε ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στις 11.418,59 μονάδες. Κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής παύσης της συνεδρίασης, το υπουργικό συμβούλιο αναθεώρησε δύο φορές προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη κατά τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου και στο 3,5%, το υψηλότερο ποσοστό μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου οκτώ ετών.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 2,2%, φθάνοντας στις 753,52 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, κέρδιζε 1,3%, φθάνοντας στις 5.394,77 μονάδες.

Ολοι οι δείκτες στις ασιατικές αγορές κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα