Συνεργασία με Κύπρο στον τομέα της ενέργειας επιθυμεί η Βουλγαρία

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 17:56
UPD:18:00
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Ιωάννη Κασουλίδη και του κ. Κρίστιαν Βίγκενιν.

Την πρόθεση της Βουλγαρίας να συνεργαστεί με την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Κρίστιαν Βίγκενιν, μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, στη Λευκωσία.

Ο κ. Βίγκενιν αναφέρθηκε στον ρόλο που ενδεχομένως μπορεί να διαδραματίσει η Λευκωσία στο «νότιο- βόρειο» ενεργειακό διάδρομο.

«Προσβλέπουμε σε συνεργασία με την Κύπρο, γιατί η Βουλγαρία χρειάζεται και από άλλες πηγές φυσικό αέριο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση της Σόφιας σχετικά με τις προσπάθειες της Κύπρου για γρήγορη έξοδο από την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία έχει, ήδη, την ικανότητα να βελτιώσει τη θέση της στις διεθνείς αγορές.

«Θέλουμε μία οικονομικά δυνατή Κύπρο» υπογράμμισε και έκανε λόγο για προοπτική στενότερων εμπορικών σχέσεων.

Επίσης, ο Βούλγαρος υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι τελευταίες συμφωνίες αλλά και προτάσεις θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε μία συνολική λύση.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα