Yukos : «Πάγωμα» λογαριασμών - Χωρίς ρευστό στα μέσα Αυγούστου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Steven Theede
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 11:44

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ να μείνει χωρίς ρευστό μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ρωσίας, OAO Yukos Oil Co., μετά το πάγωμα των λογαριασμών της, από τους δικαστικούς κλητήρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Steven Theede, στη Μόσχα.

Περίπου το ήμισυ των μηνιαίων εσόδων ύψους 1,8 δισ. δολ. της εταιρείας, διοχετεύονται σε λογαριασμούς τους οποίους έχουν «παγώσει» οι ρωσικές αρχές, όπως ανακοινώθηκε από την Yukos. Μέχρι η εταιρεία καταφέρει να επιλύσει τις διαφορές της με το ρωσικό κράτος, ενδέχεται να μείνει χωρίς μετρητά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, επεσήμανε ο Theede, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στις 6 Ιουλίου, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Bruce Misamore, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, είπε, ότι η πτώχευση είναι μία λύση για την προστασία της Yukos.

H εταιρεία, της οποίας η ρευστότητα δεν υπερβαίνει το 1,4 δισ. δολ., δεν κατάφερε να καταβάλει το πρόστιμο από φόρους που χρωστά στο ρωσικό κράτος από το 2000, ύψους 3,4 δισ. δολ., το μεγαλύτερο που επεβλήθη ποτέ στην ιστορία της χώρας

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, αυξήθηκαν αυτόν το μήνα σε ποσοστό 9,6%, μόνο και μόνο από την ανησυχία που επικρατεί για τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία, τη δεύτερη σε μέγεθος εξαγωγό του προϊόντος, μετά τη Σαουδική Αραβία,εξ αιτίας της προστριβής της ρωσικής κυβέρνησης με τη Yukos, η οποία αντλεί περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι η Λιβύη, η όγδοη σε μέγεθος χώρα μέλος του ΟΠΕΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα