Δέκα νεότευκτα περιπολικά σκάφη παρέλαβε το Λ.Σ.

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 17:37

Δέκα νεότευκτα περιπολικά σκάφη εξοπλισμένα με πυροβόλα και πολυβόλα, αλλά και τον τελειότερο ραδιοναυτιλιακό εξοπλισμό, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Από τα νέα περιπολικά σκάφη, τρία είναι ανοιχτής θαλάσσης, ενώ πέντε φέρουν αντιβαλλιστική προστασία. Τα νέα σκάφη θα περιπολούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στις θαλάσσιες περιοχές όπου βρίσκονται ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν στη φύλαξη των κρουαζιερόπλοιων που θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στην ακτή Ξαβέρη.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παραλαβή των περιπολικών σκαφών στον κεντρικό λιμένα Πειραιά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στη συνέπεια των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος σε εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα