Σε κρίσιμη φάση οι διαπραγματεύσεις Alitalia - Etihad

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 13:53
UPD:13:55
REUTERS/MAX ROSSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της Alitalia και της Etihad σχετικά με την πώληση μέρους του πακέτου μετοχών του ιταλικού αερομεταφορέα στην εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι ώρες αυτές θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Etihad δεν επιθυμεί να αναλάβει το βάρος του συνολικού χρέους της Alitalia, το οποίο αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, φέρεται να έχει ζητήσει σειρά απολύσεων, που, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, μπορεί να ξεπεράσουν και τις 3.000.

Ο Ιταλός υπουργός μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, από την μεριά του, δήλωσε ότι «δεν του έχει κοινοποιηθεί επίσημος αριθμός υπαλλήλων που μπορεί να θεωρηθούν υπεράριθμοι», ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην τελική, κρίσιμη φάση της.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μεταδίδει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι έχει ξεκινήσει επαφές με τα συνδικάτα, για να εξακριβώσει ποια είναι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί τυχόν συμβιβασμός.

Η Etihad φέρεται έτοιμη να επενδύσει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τον ρόλο του αεροδρομίου της Ρώμης «Λεονάρντο Ντα Βίντσι-Φιουμιτσίνο», το οποίο θεωρεί στρατηγική πύλη της στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα