Κ. Μίχαλος: Διπλάσιο το κόστος δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 12:45
UPD:12:47
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ «χρειάζονται γενναία μέτρα, τόσο σε επίπεδο χώρας - με ενίσχυση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων - όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης» (φωτογραφία αρχείου).

Διπλάσιο είναι το κόστος δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο το κόστος για δάνεια έως 250.000 ευρώ είναι σήμερα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στα ποσά μέχρι ένα εκατ. ευρώ το κόστος είναι σχεδόν διπλάσιο και στα δάνεια άνω του ένα εκατ. ευρώ, γίνεται υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ «χρειάζονται γενναία μέτρα, τόσο σε επίπεδο χώρας - με ενίσχυση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων - όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης», ενώ εκτίμησε ότι οι προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014, φαίνονται αρκετά αισιόδοξες, κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Φρόντισε, πάντως, να προσθέσει ότι «ωστόσο, έχοντας ήδη περάσει στη φάση της σταθεροποίησης, αναμένουμε να γίνει το κρίσιμο βήμα για την έξοδο από την ύφεση και φέτος να είναι η χρονιά που επιτέλους η ελληνική οικονομία θα πάψει να συρρικνώνεται».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα