ΕΕΑ: Ανάγκη αλλαγής πολιτικής και όχι προσώπων

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 12:05
UPD:12:14
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΕΑ), σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με το ΕΕΑ ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση της φορολόγησης ώστε να μπορέσουν «να ανασάνουν» τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση - εάν δηλαδή δεν λάβουν χώρα αυτές οι αλλαγές - σύμφωνα με το Επιμελητήριο ο ανασχηματισμός αποτελεί απλά « μία ύστατη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο για να μην αφήσει την καρέκλα της εξουσίας».

Το Επιμελητήριο θεωρεί θετική κίνηση την αλλαγή προσώπων τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο υπουργείο Ανάπτυξης, καλωσορίζοντας μάλιστα την τοποθέτηση του κ. Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «ως θετικό οιωνό είδαμε την τοποθέτηση του κ. Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Επειδή προέρχεται από μία οικογένεια με σπουδαία παράδοση στον Επιμελητηριακό θεσμό, με τον πατέρα του να έχει επιδείξει σημαντικότατο έργο ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι και θα γνωρίζει τα προβλήματα των ανθρώπων της αγοράς και θα προσπαθήσει να δώσει τις κατάλληλες λύσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για τους πολίτες και να εφαρμόσει ένα περισσότερο ευέλικτο πρόγραμμα ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, είναι ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη αντοχή για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες και κυρίως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για άστοχες πολιτικές που μας κρατάνε εγκλωβισμένους στην ύφεση και την κρίση. Αν και τώρα δεν υπάρξει μία σημαντική βελτίωση και μία αποκατάσταση αδικιών, τότε δεν θα μιλάμε για μία ακόμα χαμένη ευκαιρία, αλλά για μία ακόμα ανίκανη κυβέρνηση».  
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα