Αρνητικό κλίμα στη Wall Street

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2004 16:42
UPD:16:45

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στη Wall Street έπειτα από τις πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις κατά οικονομικών οργανισμών και χρηματιστηριακών κέντρων στη Νέα Υόρκη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιθανούς στόχους.

Είναι η πρώτη φορά (μετά την επανειλημμένη κήρυξη της χώρας σε συναγερμό) που οι αρχές των ΗΠΑ λένε ότι έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για πιθανούς «τρομοκρατικούς» στόχους, που προέρχονται – όπως υποστηρίζουν – από ποικίλες πηγές πληροφοριών.

Αρνητικός είναι επίσης ο αντίκτυπος από τη διατήρηση των τιμών πετρελαίου κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 ετών.

Στις 16:36 ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.112,13 μονάδες μειωμένος κατά 0,27% και ο Nasdaq στις 1.873,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,75%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο δείκτης ISM διαμορφώθηκε στις 62 μονάδες έναντι 61,1 μονάδων τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν και οι κατασκευαστικές δαπάνες Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ο αμερικανικός κολοσσός Procter & Gamble ανακοίνωσε ότι στο τέταρτο οικονομικό του τρίμηνο τα καθαρά του κέρδη ανήλθαν σε 1,37 δισ. δολ. ή 50 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας αύξηση κατά 44%. Η άνοδος αυτή ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση κατά 19% και έφθασαν τα 12,96 δισ. δολ. επωφελούμενες και από την εξασθένηση του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα