Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2004 19:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς οι φόβοι για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές πετρελαίου επισκίασαν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις κατά οικονομικών οργανισμών και χρηματιστηριακών κέντρων στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους συγκαταλέγονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αργά το απόγευμα πάντως οι απώλειες των ευρωπαϊκών δεικτών περιορίστηκαν έπειτα από την ελαφρά ανάκαμψη των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατάφερε να κλείσει με οριακή – έστω – άνοδο. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 4.415,7 μονάδες αυξημένος κατά 0,06%.

Η μετοχή της HSBC ενισχύθηκε κατά 3,2% έπειτα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της βρετανικής τράπεζας.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της HBOS μετά την ανακοίνωση της βρετανικής τράπεζας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την Abbey National, προκειμένου να ανταγωνιστεί την προσφορά εξαγοράς που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα η ισπανική Santander Central Hispano.

Ο τίτλος της HBOS υποχώρησε κατά 2,18%, ενώ αντιθέτως η μετοχή της Abbey National ενισχύθηκε κατά 2,5%.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 3.623,79 μονάδες μειωμένος κατά 0,64% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.862,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,84%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα