Γουάτσα: Η Eurobank μπορεί να υπερβεί τις προσδοκίες

Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τόνισε ο επικεφαλής της Fairfax
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 12:48
UPD:12:59
Eurobank

Από αριστερά: Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings κ. Prem Watsa, ο επίτιμος πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Γεώργιος Γόντικας και ο κ. Φωκίων Καραβίας, Γενικός Διευθυντής Capital Markets & Wealth Management της Eurobank.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να γίνει και πάλι η Eurobank κερδοφόρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, μιλώντας σήμερα σε στελέχη της τράπεζας στην Αθήνα.

Ο κ. Γουάτσα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Eurobank και η διοίκησή της «μπορούν να υπερβούν τις προσδοκίες και να παρουσιάσουν το πρώτο πετυχημένο παράδειγμα ανάκαμψης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την κρίση».

Όπως είπε, η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική συστημική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση μετά την ανακεφαλαιοποίησή της και ότι με τον τρόπο αυτό βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επάνοδος της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

REUTERS

O επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα

«Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η Eurobank μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό εγχείρημα της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά, τόσο δίνοντας ένα παράδειγμα επιτυχίας στον κρίσιμο τραπεζικό τομέα, όσο και με τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Γουάτσα.

Πρόσθεσε επίσης, ότι με την πρόθεση συμμετοχής με εκπροσώπους της στο διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, η Fairfax αποδεικνύει ότι «θα δίνει το παρών για να στηρίξει με την εμπειρία της» τη διοίκηση. «Πιστεύουμε», είπε, «ότι οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνονται τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και τις θετικές προοπτικές για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση μιας σταθερής πορείας εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο η προσέλκυση επενδυτών του κύρους της Fairfax

Παρουσιάζοντας τον κ. Γουάτσα στα 300 στελέχη της τράπεζας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου σημείωσε ότι «η επιτυχία της τράπεζας να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές του κύρους και της εμβέλειας της Fairfax και του κ. Γουάτσα, όπως και των άλλων cornerstone investors (Capital Research and Management Company, WL Ross, Mackenzie Financial Corporation, Fidelity Management and Research Company, Brookfield International Bank) αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο για το μέλλον», τόσο για την ίδια την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία.

«Ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε σταθερά στο πλευρό μας και θα μπορούμε να αντλούμε από την μοναδική παγκόσμια εμπειρία τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει», είπε ο κ. Μεγάλου.

Σημειώνεται ότι ο ισχυρός άντρας της Fairfax είχε συνάντηση χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Πριν από λίγο συναντήθηκε και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργο Προβόπουλο. Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Όπως είπε, τώρα που οι τράπεζες είναι υγιείς και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η ΤτΕ, η οποία μέσα σε δύσκολες συνθήκες πέτυχε να αναδιαρθρώσει το τραπεζικό σύστημα και να συμβάλει στην οικονομική σταθερότητα της χώρας.

newsroom naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα