Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δίαυλος» για την ασφάλεια των Αγώνων

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2004 17:05

Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας του Πολεμικού Ναυτικού, να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, μετά το τέλος της άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας, με την ονομασία «Δίαυλος» για την ασφάλεια των Αγώνων που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/04/944007.htm .

Ο υφυπουργός παρακολούθησε, από τη ναυαρχίδα του Στόλου φρεγάτα «Σαλαμίς», την ανάπτυξη διαφόρων σεναρίων για αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών», όπως απομόνωση περιοχής και εκτέλεση νηοψίας σε εμπορικό πλοίο στο οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε τοξικό υλικό.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, δύο ελικόπτερα τύπου Sikorsky, δύο ταχύπλοα ανορθόδοξου πολέμου καθώς και τρεις ομάδες ανορθόδοξου πολέμου.

Σημειώνεται, ότι το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται από τις 3 Αυγούστου σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από την πλευρά του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχουν 56 μονάδες με 9.300 άτομα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα