Αλογοσκούφης: Το 2005 θα είναι έτος προσαρμογής

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2004 17:16

Οι καθυστερήσεις των Ολυμπιακών έργων δημιούργησαν ένα πρόσθετο κόστος, που επιβάρυνε το δημόσιο έλλειμμα, ενώ μεγάλο μέρος των συνολικών εξόδων επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του 2003 και του 2004, αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine».

Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο δημόσιο έλλειμμα, εκτιμά ότι θα διατηρηθεί σε επίπεδα άνω του 3% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αλλά «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε το 2005 να βρισκόμαστε κάτω από το 3%».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2005 θα είναι έτος προσαρμογής, καθώς θα περιορισθούν οι κρατικές δαπάνες.

Στα επόμενα τρία χρόνια ο κ.Αλογοσκούφης προβλέπει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από τα μέσα του 2005, ενώ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιδιώκει πώληση των κρατικών τραπεζών και, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, προτιμά μάλλον επενδύσεις ξένων τραπεζών στην Ελλάδα παρά τη συγχώνευση ελληνικών όπως συζητούσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στις προοπτικές ανάπτυξης από τις ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνει το ιδιωτικό μάνατζμεντ σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Τέλος, ανέφερε ότι το Νοέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα