Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μειώθηκε απρόσμενα, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η κατανάλωση στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ενδέχεται να υποχωρήσει. Οι μετοχές της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την πτώση.

«Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, είναι αυτές που πρέπει να αποφεύγουν οι επενδυτές εξ αιτίας των κινδύνων που υπάρχουν από τις αγορές του εξωτερικού, όπως της μείωσης της κατανάλωσης στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Koshi Kumagai, ο οποίος διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. σε μετοχές HSBC Asset Management (Japan) K.K. στο Τόκυο. Ο Kumagai πούλησε κάποιες μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, τις οποίες αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 1%, φθάνοντας στις 86,30 μονάδες στις 11:25' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 1,3%, φθάνοντας στις 10.833,70 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, έχανε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 5.353,54 μονάδες.

Ολοι οι ασιατικοί δείκτες κινούντο πτωτικά στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τον δείκτη Kospi στη Ν. Κορέα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα