Αναθεώρηση του πλαισίου εμπορικών σημάτων εξετάζουν οι υπ. Ανταγωνιστικότητας

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 11:49
UPD:11:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ

Οι υπουργοί Ανταγωνιστικότητας θα συνεδριάσουν υπό την προεδρεία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη (φωτ. αρχείου).

Την αναθεώρηση του πλαισίου που αφορά τα εμπορικά σήματα θα εξετάσουν μεταξύ άλλων, στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMPET), υπό την προεδρεία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα συζητηθούν:

Η πρόταση κανονισμού για την ενσωμάτωση του συστήματος eCall σε νέα μοντέλα επιβατικών και ελαφρών εμπορικών οχημάτων

  • Οι κανόνες για την προστασία των εμπορικών απορρήτων
  • Η αναθεώρηση του πλαισίου που αφορά τα εμπορικά σήματα
  • Η αναθεώρηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνι (Joaquin Almunia) θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με την διαδικασία εκσυγχρονισμού των κρατικών ενισχύσεων και, εν συνεχεία, ο Επίτροπος για θέματα Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκούχτ (Karel De Gucht) σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα εμπορικής άμυνας.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών θα συμμετάσχουν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani), και ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ (Michel Barnier).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα