Συντάξεις εξπρές από το ΙΚΑ μέσα στο 2005

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2004 20:55

«Θα είμαστε σε θέση αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία μέσα στο 2005 πέραν της οποίας σε μια βδομάδα θα μπορεί ο πολίτης να παίρνει τη σύνταξη του από το ΙΚΑ, με εξαίρεση την περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης και μάλιστα με την εμπλοκή ασφαλιστικών Οργανισμών του εξωτερικού», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Οπως με διαβεβαίωσε ο Διοικητής του ΙΚΑ μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2005 θα έχει ξεκαθαριστεί όλος αυτός ο αριθμός που είναι συντάξεις εν αναμονή, θα έχει εξαφανιστεί όλη αυτή η τεράστια ουρά των 125.000 συμπολιτών μας που περιμένουν τη σύνταξη τους», πρόσθεσε.

«Επίσης αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο το οποίο να επιτρέπει και στο ΙΚΑ να μετακινεί τη δύσκολη ώρα τους ασφαλισμένους του. Ενα δίκτυο το οποίο θα αποτελεί το κέντρο αμέσου βοηθείας, για το οποίο θα αγοραστούν σε πρώτη φάση 30 εξοπλισμένα νοσοκομειακά αυτοκίνητα.

Επίσης προχωρούμε στη δημιουργία κινητών μονάδων ιδιαίτερα σε περιοχές μεγάλης βιομηχανικής και οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε επιγραμματικά.

Ο υφυπουργός Ν. Αγγελόπουλος, επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση όσον αφορά τη χορήγηση των δελτίων διαδοχικής ασφάλισης και τις προθεσμίες, διευκρίνισε ότι οι ημερομηνίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την ημέρα έκδοσης της υπουργικής απόφασης, που τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα