Novo Nordisk : Aπροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 10:30

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 0,4%, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων αναλογιών, εμφάνισαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης παραγωγού ινσουλίνης στον κόσμο, αλλά και αιμοφυλικών σκευασμάτων, Novo Nordisk A/S.

Ο πρόεδρος και CEO της Novo, Lars Rebien Soerensen

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,293 δισ. κορώνες (213 εκατ. δολ.) ή 3,81 κορώνες ανά μετοχή, έναντι 1,288 δισ. ή 3,76 κορώνες ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι, η εταιρεία με έδρα τη Δανία, θα εμφάνιζε κέρδη 1,1 δισ. κορώνες.

Η Novo, η οποία ανταγωνίζεται με την Eli Lilly & Co. και την Aventis SA, στην αγορά του διαβήτη, ύψους 14 δισ. δολ., παρουσίασε αναλογίες ινσουλίνης, οι οποίες είναι περισσότερο κερδοφόρες από τις κλασσικές.

Το φάρμακο NovoSeven (αιμοφιλίας), χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη χειρουργική, καθώς περιορίζει σημαντικά την ανάγκη μεταγγίσεων αίματος.

«Ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας είναι τα σκευάσματα ινσουλίνης και το NovoSeven, καθώς οδηγούν σε αύξηση των πωλήσεων, αλλά και στο στόχο που έχουμε θέσει για τα λειτουργικά κέρδη του 2004», ανέφερε ο Chief Executive Officer της εταιρείας, Lars Rebien Soerensen, σε δήλωσή του.

Η διοίκησή της προβλέπει ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα αυξηθούν περισσότερο από 5% φέτος έναντι πρόβλεψης επίσης της τάξης του 5% που είχε κάνει τον Απρίλιο. Η Novo διατήρησε την πρόβλεψη για αύξηση των πωλήσεων στο 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα