ΔΝΤ: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα της Κύπρου

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 09:36
UPD:09:39
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο κλιμάκιο της τρόικας στην Κύπρο, Ντέλια Βελκουλέσκου (φωτογραφία αρχείου).

Το πρόγραμμα της Κύπρου είναι σε καλό δρόμο και η εμπιστοσύνη προς την κυπριακή οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού (ΔΝΤ) στην αποστολή της τρόικας στη Λευκωσία, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε πως οι επιδόσεις των δημόσιων οικονομικών παραμένουν καλύτερες από τις αναμενόμενες και πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν άνετα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κύπρο μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα, η κ. Βελκουλέσκου εξήγησε ότι η καλύτερη επίδοση των δημόσιων οικονομικών οφείλεται τόσο στα καλύτερα αποτελέσματα από πλευράς εσόδων όσο και στη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προϋπολογισμού.

Οι αρχές συνέχισαν να επιδεικνύουν ισχυρή εφαρμογή του προγράμματος στη διάρκεια της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά λόγω των συνεχιζόμενων κινδύνων παραμένει απαραίτητη η αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, υπογράμμισε.

Ως αποτέλεσμα αυτών, οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις του προγράμματος μπορούν να αναθεωρηθούν, είπε η κ. Βελκουλέσκου, σημειώνοντας ότι η τρόικα αναμένει τώρα ότι η παραγωγή θα συρρικνωθεί κατά 4,2% το 2014, αντί 4,8% που αναμένετο στην προηγούμενη αξιολόγηση. Μεσοπρόθεσμα, συνέχισε, αναμένουμε περισσότερο μια σταδιακή ανάκαμψη, με ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα