Energean Oil & Gas: Προσφορά για τρεις offshore περιοχές στο Μαυροβούνιο

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 13:05
UPD:13:07
Energean Oil & Gas

Η Energean λειτουργεί ως Operator και κατέχει το 60% στο σχήμα, ενώ η Mediterranean κατέχει το 40%, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κοινή προσφορά για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε τρεις θαλάσσιες περιοχές στο Μαυροβούνιο υπέβαλαν οι εταιρείες Energean Oil & Gas και Mediterranean Oil & Gas (MOG).

Η Energean λειτουργεί ως Operator και κατέχει το 60% στο σχήμα, ενώ η Mediterranean κατέχει το 40%, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Energean κατέχει τέσσερις άδειες έρευνας και δύο ανάπτυξης στην Ελλάδα και είναι η μοναδική εταιρεία που λειτουργεί πεδία υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Έχει παράξει 115 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και 850 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από τα θαλάσσια πεδία του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας. Διαθέτει επίσης δύο άδειες έρευνας στην Αίγυπτο.

Η εταιρεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως, μετά την απόκτηση των αδειών σε Ιωάννινα και Κατάκολο, «βλέπει τη Δυτική Ελλάδα ως αφετηρία για δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αδριατικής αναζητώντας, πέρα από το Μαυροβούνιο, ευκαιρίες και σε Κροατία και Αλβανία».

Η MOG είναι εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία με παραγωγή φυσικού αερίου στην Ιταλία και με παρουσία σε Μάλτα και Γαλλία. Δραστηριοποιείται σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές που παρουσιάζουν γεωλογικές αναλογίες με τις περιοχές στο Μαυροβούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα