Energean Oil & Gas: Στην Καβάλα το «Valiant Energy»

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 14:33
UPD:14:37
vesseltracker.com

Ένα μοναδικό στο είδος, στο μέγεθος και στις δυνατότητές του για την Ελλάδα πλοίο, το Valiant Energy, έφερε στο λιμάνι της Καβάλας η Energean Oil & Gas.

Το Valiant Energy πρόκειται να υποστηρίξει την εκτέλεση του νέου, ύψους 160 εκατ. ευρώ, επενδυτικού προγράμματος στον Πρίνο, στον Βόρειο Πρίνο και στο κοίτασμα Ε.

Διαθέτοντας ικανότητες πυρόσβεσης, διάσωσης και μεταφορών υπό αντίξοες συνθήκες, το πλοίο μπορεί να συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Λιμένα Καβάλας στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού εκδηλωθεί στην περιοχή.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής αγιασμού του Valiant Energy, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Energean Oil & Gas και την πόλη της Καβάλας. Το Valiant Energy είναι ένα πλοίο το οποίο έχει κατασκευασθεί στη Νορβηγία και έχει λειτουργήσει στις πλέον απαιτητικές συνθήκες εξόρυξης πετρελαίου σε περιοχές όπως αυτή της Βόρειας Θάλασσας. Η έλευσή του δρομολογεί την έναρξη του νέου μας επενδυτικού προγράμματος με την κατασκευή νέας πλατφόρμας στο κοίτασμα Ε και στον Βόρειο Πρίνο, με στόχο την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, το οποίο και θα ανακοινώσουμε σύντομα».

Το Valiant Energy θα υποστηρίξει το σύνολο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Energean Oil & Gas στην Καβάλα. Επιπλέον, το πλοίο δίνει μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της πυρόσβεσης στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο απασχολεί για πολλά χρόνια την πόλη, ενώ ενισχύει τους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου, καθώς πραγματοποιεί διασώσεις και μεταφορές σε αντίξοες συνθήκες.

Ακόμα, το Valiant Energy μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντιρρυπαντικές δράσεις, ενώ  εξασφαλίζει την πλήρη υποστήριξη των κρουαζιερόπλοιων που αφίκνυνται στο λιμάνι της Καβάλας.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα