Πρόσκληση σε ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 16:01

Εχοντας ως βασικό στόχο την προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο και την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, άρχισε την λειτουργία του το Athens Business Club (ABC) με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη στο Σαρόγλειο Μέγαρο που αποτελεί το κεντρικό κτίριο των εκδηλώσεων του ABC http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/02/938422.htm .

Το Μέγαρο εκτιμάται ότι θα το επισκεφθούν περισσότεροι από 5.000 επιχειρηματίες μέχρι την Κυριακή 29 Αυγούστου, καθώς θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε ότι μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, θα δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν τα μέλη της Επιχειρηματικής Λέσχης για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον αναπτυξιακό νόμο, καθώς και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως επίκεντρο επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου και στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει ενημέρωση των ξένων επιχειρηματιών που βρίσκονται στην χώρα μας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.abc2004.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα