Δρ. Φουντουκάκος: Μακροπρόθεσμα τα οφέλη από τους Αγώνες

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 16:14

Μακροπρόθεσμα θα είναι τα οφέλη από τους Αγώνες, και θα προκύψουν υπό προϋποθέσεις, εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος. «Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης το Σεπτέμβριο για την οικονομική πολιτική θα αποτελέσουν σταθμό για την ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δρακούλης Φουντουκάκος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, «ο τουρισμός έχει σημειώσει πτώση, με ευθύνη όμως και των ίδιων των επιχειρηματιών και με επιπτώσεις και στον τομέα του εμπορίου».

Ο κ. Φουντουκάκος ανέφερε επίσης ότι σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων θα επιδιωχθεί μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου σε κάποιες από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα λειτουργεί κέντρο υποδοχής επιχειρήσεων στα γραφεία του ΕΒΕΑ, μέσω του οποίου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για 200 ελληνικές επιχειρήσεις.

Θα λειτουργούν περίπτερα του Επιμελητηρίου εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων για την προβολή της ελληνικής οικονομίας.

Θα διανέμεται η ειδική έκδοση Trade with Greece με αφιέρωμα στην ελληνική οικονομία κι ένα CD ROM με ανάλογο θέμα.

Ο κ. Φουντουκάκος υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις έδειξαν υψηλό βαθμό αυτοσυγκράτησης όσον αφορά τις τιμές. «Σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις που φιλοξένησαν Αγώνες, δεν παρατηρήθηκαν στην περίοδο που προηγήθηκε αυξήσεις τιμών. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και ακραία παραδείγματα κερδοσκοπίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα