Alpha Bank: Συνεχίζεται η εντυπωσιακή πρόσβαση στις αγορές

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 14:22
UPD:14:25
SHUTTERSTOCK

Συνεχίζεται με όλο και εντονότερους ρυθμούς και όλο και προσφορότερους όρους χρηματοδότησης η πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, όπως επισημαίνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο.

«Η εντυπωσιακή πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, που ξεκίνησε με την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον δανεισμό του ελληνικού δημοσίου ύψους 3 δισ. ευρώ μέσω πενταετών ομολόγων, συνεχίζεται με όλο και εντονότερους ρυθμούς και όλο και προσφορότερους όρους χρηματοδότησης», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Παραθέτοντας τα στοιχεία, οι αναλυτές υπενθυμίζουν πως τις δύο τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων και επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ από την έκδοση τρίμηνων εντόκων, με επιτόκιο 2,7% και 2,13% αντίστοιχα, έναντι άνω του 4,2% που δανειζόταν έως τις αρχές του 2014.

Αναφορικά με τον τομέα του τουρισμού, στην ανάλυσή τους τα στελέχη της τράπεζας αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση των αφίξεων στο πρώτο τετράμηνο του 2014 ήταν πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου και υπερέβη το +30%, έναντι πτώσης 7,62% που είχε καταγραφεί στο πρώτο τετράμηνο του 2013.

«Η μεγάλη αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο των Αθηνών, που άρχισε από τον Ιούνιο του 2012 και εξακολουθεί με έντονο αυξητικό ρυθμό στους πρώτους μήνες του 2014. Η αισθητή βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας της πόλης και η προώθηση του συνεδριακού και άλλων μορφών τουρισμού, συνέτειναν στον σημαντικά αυξημένο αριθμό αφίξεων στην πρωτεύουσα. Μάλιστα η πλειονότητα των αφιχθέντων τουριστών στην Αθήνα παραμένουν στην πόλη, επισκεπτόμενοι κυρίως τουριστικούς προορισμούς εγγύς των Αθηνών». αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα