TUI: Τεράστια ανάκαμψη της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 13:24
UPD:13:26
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων μέσω της TUI για τις καλοκαιρινές διακοπές εμφανίζεται μειωμένος κατά 2% φέτος, καθώς η ανάδυση της Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού εξισορροπείται από τον βραδύ ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

«Τεράστια ανάκαμψη» της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα καταγράφει ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel, επικαλούμενος τη σταθεροποίηση στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Πέτερ Λονγκ, δημοφιλείς προορισμοί είναι επίσης οι ισπανικές Βαλεαρίδες και Κανάριοι Νήσοι καθώς και η Τουρκία, ενώ εκτός Ευρώπης η Τζαμάικα προσελκύει επίσης περισσότερους τουρίστες.

Πάντως, ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων μέσω της TUI για τις καλοκαιρινές διακοπές εμφανίζεται μειωμένος κατά 2% φέτος, καθώς η ανάδυση της Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού εξισορροπείται από τον βραδύ ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η κάμψη της συνολικής κίνησης για την TUI αντισταθμίστηκε, όμως, από την αύξηση στη μέση τιμή του πακέτου των διακοπών.

Σύμφωνα με τον κ. Λονγκ, δύσκολη είναι η κατάσταση όσον αφορά τις κρατήσεις στις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά για την TUI, οι κρατήσεις είναι σταθερές.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα