Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά και οι εκθέσεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ έδειξαν, ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να δαπανήσουν λιγότερα για την αγορά καταναλωτικών αγαθών που κατασκευάζουν οι εξαγωγείς, όπως η Toyota Motor Corp. και η Samsung Electronics Co.

«Βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο μιας ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου και μιας υποχώρησης της διεθνούς οικονομίας», ανέφερε ο Yasumasa Nishimura, ο οποίος διαχειρίζεται 181 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Dai-Ichi Kangyo Asset Management Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών, υποχωρούσε κατά 1,2%, φθάνοντας στις 84,94 μονάδες στις 11:56' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.

Ο δείκτης Nikkei έχανε 1,7%, φθάνοντας στις 10.578,62 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη που σημείωσε φέτος. Ο δείκτης αναρριχήθηκε κατά μέσον όρον μέσα στο 2004, σε ποσοστό της τάξης του 14%.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 771,56 μονάδες. Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα