Στα χαμηλότερα επίπεδα εβδομάδας το δολ. έναντι του γιέν

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 08:22

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα, σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, έναντι του γιέν στην Ασία, υποχώρησε το δολάριο, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι οικονομική έκθεση στις ΗΠΑ, θα δείξει ότι, η χώρα δεν προσελκύει επαρκείς ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα τονώσουν την αξία του εθνικού νομίσματος.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία για τις αγορές νομίσματος διεθνώς, μετοχών και άλλων αξιών τον Ιούνιο. Την Παρασκευή οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ αυτόν το μήνα, αφήνοντας περισσότερα κεφάλαια σε δολάρια στα χέρια ξένων, οι οποίοι ενδέχεται να τα επενδύσουν αλλού.

«Οι επενδυτές είναι σκεπτικοί με το θέμα του δολαρίου», ανέφερε ο Richard Yetsenga, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σύδνεϋ, με την Deutsche Bank AG.

Εναντι του γιέν το δολάριο υποχώρησε στα 110,35 και διαπραγματεύθηκε στα 110,56 στις 12:37' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, έναντι 110,70 γιέν που ήταν την περασμένη Παρασκευή στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, υποχώρησε στο 1,2373 δολ. από 1,2374 και διαπραγματεύθηκε στο 1,2383, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον Yestenga το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει σήμερα στο 1,24 έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα