Ιταλία: Στο 134,9% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το 2014

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 17:38
UPD:17:41

Το ιταλικό δημόσιο με την νέα μερική ιδιωτικοποίηση είναι πολύ πιθανό να μειώσει το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου των δύο σημαντικών επιχειρήσεων που θα διαθέτει, γύρω στο 20% του συνόλου.

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 134,9% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το χρέος της Ιταλίας έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «La Repubblica».

Παράλληλα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού, υπό την ηγεσία του Ματέο Ρέντσι, θα προχωρήσει σύντομα σε νέες αποκρατικοποιήσεις. Στην «κορυφή» της ατζέντας βρίσκεται η πώληση επιπλέον ποσοστού της εθνικής επιχείρησης υδρογονανθράκων Eni και της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρικής Ενέργειας Enel σε μια πρώτη κίνηση με στόχο τη μείωση του χρέους.
  
Σύμφωνα με προβλέψεις, το ιταλικό δημόσιο με την νέα αυτή μερική ιδιωτικοποίηση είναι πολύ πιθανό να μειώσει το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου των δύο σημαντικών επιχειρήσεων που θα διαθέτει γύρω στο 20% του συνόλου, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει τον στρατηγικό έλεγχο των δυο εταιρειών.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα