Entrepreneurs’ Organization: Στηρίζουμε τον επιχειρηματία - ηγέτη

Συνέντευξη της προέδρου του Οργανισμού Επιχειρηματιών Rosemary Tan στο περιθώριο συνεδρίου στην Αθήνα
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 17:26
UPD:18:00

«Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι σχηματίζουμε ένα ελληνικό κεφάλαιο του Οργανισμού Επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματίες αναζητούν διαρκώς και εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. Τα πλεονεκτήματα βρίσκονται μέσα στις λεγόμενες ‘αδυναμίες’», δηλώνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του διεθνούς Οργανισμού Επιχειρηματιών Rosemary Tan, σε συνέντευξη στο περιθώριο του συνεδρίου Global Leadership Conference στην Αθήνα.

Τι σημαίνει «ηγεσία» στην περίπτωση μιας επιχείρησης;

Η ποικιλόμορφη σύνθεση του Οργανισμού Επιχειρηματιών αποτελείται από έμπειρους ηγέτες που εξακολουθούν να ταξιδεύουν με επιτυχία το επιχειρηματικό ταξίδι. Η σωστή ηγεσία μπορεί να φτιάξει, ή να σπάσει, μια επιχείρηση. Έτσι, η πλοήγηση μέσα από τις αναπτυξιακές προκλήσεις μιας επιχείρησης είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι επιχειρηματίες του ΟΑ, αποστολή της οποίας είναι η οικοδόμηση της επιχειρηματικής κοινότητας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, δεσμεύοντας τους ηγέτες – επιχειρηματίες να μαθαίνουν και να μεγαλώνουν. Ο Οργανισμός Επιχειρηματιών είναι χτισμένις πάνω στη γνώση ότι η ζωή των επιχειρηματιών δεν χωρίζεται στις κατηγορίες «επιχείρηση» και «άλλα», που αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο επικεντρωνόμαστε στον ρόλο του επιχειρηματία. Για περισσότερα από 25 χρόνια, έχουμε στηρίξει τον πλήρη επιχειρηματία, βοηθώντας τα μέλη να γίνουν ισχυρότεροι ηγέτες στις επιχειρήσεις, τις οικογένειες, τις κοινότητες και την προσωπική τους ζωή.

H πρόεδρος του διεθνούς Οργανισμού Επιχειρηματιών Rosemary Tan.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μία καινοτόμο, και συγχρόνως επιτυχημένη, επιχειρηματική δραστηριότητα;

Όλοι οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ένα σύνολο μοναδικών προκλήσεων. Ο Οργανισμός Επιχειρηματιών βοηθά τα μέλη του, συνδέοντας ομοϊδεάτες επιχειρηματίες για την ανταλλαγή εμπειριών, την ανάπτυξη ηγεσίας και της μάθησης. Είμαστε μια κοινότητα peer-to-peer και χρησιμοποιούμε τη δυναμική της μικρής ομάδας για την ενδυνάμωση κάθε μέλους ώστε να γίνει σοφότερο ατομικά και να εξερευνήσει τις δυνατότητές του σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον. Τα μέλη του ΟΕ όχι μόνο παρακολουθούν μοναδικά συνέδρια σε πόλεις ανά τον κόσμο, αλλά επίσης αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικές εκδηλώσεις, όπως το ετήσιο GLC, τώρα και στην Αθήνα.

Στον βαθμό που γνωρίζετε την ελληνική πραγματικότητα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, θα μπορούσατε να εντοπίσετε τις αδυναμίες αλλά και τα πλεονεκτήματα;

Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι σχηματίζουμε ένα ελληνικό κεφάλαιο του Οργανισμού Επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματίες αναζητούν διαρκώς και εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. Τα πλεονεκτήματα βρίσκονται μέσα στις λεγόμενες «αδυναμίες». Εκεί που οι άλλοι βλέπουν προκλήσεις και εμπόδια, οι επιχειρηματίες βλέπουν ευκαιρίες. Η μοναδική ικανότητα να αντιμετωπίζει μελλοντικές προκλήσεις και να βλέπει ευκαιρίες όπου οι άλλοι βλέπουν δυσκολίες είναι αυτό που κάνει τον επιχειρηματία ξεχωριστό, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική του θέση.

Ποια είναι σήμερα η διεθνής τάση στην επιχειρηματικότητα;

Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα σε πολλά μέρη του κόσμου, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η έκθεσή μας για τον Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Δείκτη, όπου ερωτήθηκαν πάνω από 5.500 επιχειρηματίες . Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τους τελευταίους έξι μήνες και σχεδόν τα τρία τέταρτα αναμένεται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τους επόμενους έξι μήνες. Αν και οι ΗΠΑ (72 %) οδηγούν όλες τις περιφερειακές προβλέψεις για αύξηση των θέσεων εργασίας στους επόμενους έξι μήνες, η Ευρώπη / Μέση Ανατολή (70%) ακολουθεί με διαφορά ανάσας, ενώ ακολουθούν Καναδάς (65 %), Ασία - Ειρηνικός (62%) , Νότια Ασία (61%) και Λατινική Αμερική / Καραϊβική (56%). Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αισθάνεται κανείς αισιοδοξία.

Κατά τη διάρκεια περιοδείας μου ως προέδρου ΟΕ, και κατά την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ηγεσίας εδώ στην Αθήνα, είχα την τύχη να συναντήσω πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες με καινοτόμους ιδέες που ανθίζουν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ευκαιρίες θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται. Ένας άλλος σημαντικός ρόλος της σημερινής παγκόσμιας επιχειρηματικότητας είναι η ενδυνάμωση της νεολαίας μας, όπου βρίσκονται οι επιχειρηματίες του αύριο. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Παγκόσμια Βραβεία Σπουδαστών Επιχειρηματικότητας του ΟΕ, ένα πρόγραμμα που ενδυναμώνει τις μελλοντικές γενιές των επιχειρηματιών, τις ενθαρρύνει, τις εμπνέει και υποστηρίζει την εκπαίδευσή τους σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα