Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 11:14
UPD:11:19

Μικρή άνοδο κατά 0,27% σημειώνει αυτή την ώρα (11:11) o γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χ.Α. ο οποίος βρίσκεται στις 2.251,58 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 33 σημειώνουν άνοδο, 27 υποχωρούν και 36 παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,85%. Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Athens Business Club 2004 ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος, Π. Βουρλούμης, προανήγγειλε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στον Οργανισμό, με αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που τον διέπει, http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/17/949169.htm .

Ο κ. Βουρλούμης, σε μια «καυτή», όπως χαρακτηρίστηκε, ομιλία του, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Οργανισμό «ασθενή», που αναγκάζεται να λειτουργήσει με το διπλάσιο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, ενώ έκανε λόγο για διαφθορά, έλλειψη κινήτρων για παραγωγικότητα, μοιρολατρία, αδιαφορία και προώθηση των υπαλλήλων με πολιτικά κριτήρια.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν επίσης η μετοχή της θυγατρικής του ΟΤΕ, Cosmote, καθώς και ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας.

Η μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος παραμένει αμετάβλητη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», μη δεσμευτικές προσφορές για το 60% της Αλουμίνιον κατέθεσαν ο όμιλος Μυτιληναίου, η S&B και η πολυεθνική Glencore, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους αλουμινίου στον κόσμο., με έδρα την Ελβετία.

Οι προσφορές υπεβλήθησαν στην έδρα της τράπεζας Credit Lyonnais, η οποία είναι σύμβουλος της Alcan. H τελευταία κατέχει το 60% των μετοχών της Αλουμίνιον.

Σημειώνεται, τέλος, ότι απόψε πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/08/17/949179.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα