Ν. Μηταράκης: Επί τάπητος σημαντικές εμπορικές συμφωνίες

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε.
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 13:10
UPD:13:20
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Σημαντικές συμφωνίες για την ατζέντα του ευρωπαϊκού εμπορίου θα συζητηθούν σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (FAC- Trade), όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

«Το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό για να προωθηθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπό αυτή την οπτική θέλουμε να προωθήσουμε τις εμπορικές συμφωνίες που θα συζητηθούν σήμερα», ανέφερε ο κ. Μηταράκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, το Συμβούλιο θα προβεί σε ανασκόπηση της προόδου των συμφωνιών με τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλες αυτές οι συμφωνίες είναι πολύ σημαντικές για την ατζέντα του εμπορίου, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ανέφερε επίσης πως θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για την μετά Μπαλί ατζέντα, που ξεκίνησε από το άτυπο συμβούλιο της Αθήνας και το Συμβούλιο αναμένεται να δώσει την εντολή διαπραγμάτευσης για τα «πράσινα αγαθά» (Green Goods), μία πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τα κράτη - μέλη της Ε.Ε.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα